Het Nederlands Honkbal en Softbal Museum viert 40 jaar honkbal en softbal magie!

Beste honkbal- en softballiefhebbers,

We hebben geweldig nieuws om te delen! Het is met trots en opwinding dat we het veertigjarig jubileum van het Nederlands Honkbal en Softbal Museum aankondigen. Sinds de oprichting in 1983 is dit museum een ware schatkamer van de rijke geschiedenis van het Nederlands honkbal en softbal geworden. Het is een plek waar we de verhalen en heldendaden van onze sportieve legendes kunnen herbeleven en koesteren. En waar jeugd opa’s en oma’s  hun sporthelden kunnen terugvinden.

Gelegen in het prachtige Pim Mulierstadion in Haarlem, heeft het museum een ongeëvenaarde collectie opgebouwd. Van foto’s en posters tot materiaal, prijzen, tijdschriften en boeken. Elk hoek van het museum ademt de magie van honkbal en softbal. Het is een eerbetoon aan de spelers, coaches, fans en iedereen die het honkbal en softbal tot een integraal onderdeel van onze nationale identiteit heeft gemaakt. 

Maar het Nederlands Honkbal en Softbal Museum is veel meer dan alleen een verzameling van objecten en memorabilia. Het is een ware bron van inspiratie, vooral voor jonge kinderen die dromen van een glorieuze carrière in het honkbal en softbal. Hier kunnen ze zich laten inspireren door de triomfen en uitdagingen van hun helden uit het verleden  en hun eigen reis naar het honkbal- en softbalsucces beginnen.

Dit museum is ook een levende herinnering aan degenen die het spel hebben gevormd tot wat het vandaag de dag is. Het herinnert ons aan de vastberadenheid, toewijding en passie van degenen die hun leven hebben gewijd aan honkbal en softbal in Nederland. Het is dankzij hun inzet en doorzettingsvermogen dat we nu kunnen genieten van het honkbal- en softbalspektakel dat ons land te bieden heeft.

Laten we dit jubileum aangrijpen als een moment om onze dankbaarheid uit te spreken naar alle vrijwilligers van het museum. Jullie onvermoeibare inzet heeft ervoor gezorgd dat het Nederlands Honkbal en Softbal Museum een plek van betekenis is geworden, waar generaties honkbal- en softbalfans samenkomen en de geschiedenis van onze geliefde sport kunnen vieren. Bedankt voor jullie steun en bijdrage aan het Nederlands Honkbal en Softbal Museum!