KNBSB-erelid en bestuurder Jules de Pierre overleden

Jules de Pierre, die 22 jaar deel uitmaakte van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond, is op zaterdag 14 oktober op 91-jarige leeftijd overleden. Hij zou in november 92 zijn geworden. Naast zijn langdurige periode als bestuurder van de KNBSB was Jules de Pierre ook meerdere jaren bestuurslid van zowel de International Baseball Federation (IBAF) als de European Baseball Confederation (CEB). In de jaren zeventig en tachtig was hij ook geruime tijd de Team Manager, toen vaak Chef d’Équipe genoemd, van het Nederlands Honkbal Team. Voor zijn vele bijdragen aan de sport is Jules de Pierre in 1996, bij zijn afscheid, benoemd tot Erelid van de KNBSB. Hij kreeg toen ook de Leen Volkerijk Award voor zijn bijdragen op het gebied van opleidingen.  In juli 2008 is De Pierre opgenomen in de Nederlandse Honkbal en Softbal Hall of Fame van het Honkbal en Softbal Museum.

Jules de Pierre was een charmante persoonlijkheid, met veel (internationale) contacten. Door de jaren heen is hij altijd zeer gepassioneerd en gedreven geweest in alle posities die hij vervulde. De Pierre heeft enorm veel gedaan voor de verbetering van de kwaliteit van het honkbal in zowel de Hoofdklasse als de Nationale Teams. De KNBSB condoleert zijn echtgenote  Suze, zijn zoon Cécile, overige familie en vrienden en wenst hen veel sterkte met dit grote verlies. De afscheids- en herdenkingsplechtigheid voor Jules de Pierre heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Lees hier een uitgebreid stuk over alles wat Jules de Pierre voor de Honkbal- en softbalsport heeft betekend, over zijn enorme inzet en passie om de kwaliteit van onze sporten verder te verbeteren. De KNBSB is hem daar zeer dankbaar voor.